Viva Italia

79,00

2 na zalogi

Termini / dates: sreda, 27. 10. in sreda, 17. 11. 2021

Ura/ hour: 17.00 – 21.00

Izvajalec / course holder: Boštjan Palčič

Vrsta kuhinje / type of cuisine: italijanska / Italian

Zahtevnost / difficulty:

Jezik / language:   /   (SLO / EN)

Kraj / place: Kulinarični center Gastrofuzija / Culinary centre Gastrofuzija (Dolenjska cesta 242, Ljubljana Rudnik)

Pripravljali bomo / we will be making:

  • Domače testenine / homemade pasta
  • Tradicionalne italijanske omake / traditional Italian pasta (la riccota, pesto alla genovese, carbonara)
  • Kremna rižota / cream risotto
  • Arancini
  • Fokača / Focaccio

ZA VSE KUHARSKE TEČAJE JE MOGOČE KORISTITI BON21

Podari z darilnim bonom

Opis

 (SLO)

Osvojene spretnosti:

  • spoznavanje začimb in dišavnic italijanske kuhinje
  • odkrivanje tradicionalne italijanske kulinarike
  • odkrivanje skrivnosti prave kremne rižote
  • učenje različnih kuharskih trikov, ki vas bodo prelevili v pravega chefa!

Program:

Ob prihodu vas bo pričakal okusen italijanski prigrizek in kozarček vina, ki vas bosta spodbudila za nadaljnje raziskovanje italijanske tradicionalne kulinarike. Po pozdravnem nagovoru vas bomo popeljali na gurmansko popotovanje, kjer se bomo skupaj učili – nekoliko skozi teorijo, predvsem pa skozi prakso. Pripravljali bomo več različnih specialitet od lahkih panzerotti žepkov do nežno začinjene fokače. Poučili se bomo o skrivnostih italijanskih testenin in tistih pravih kremnih rižot ter spoznali vsako od osnovnih italijanskih omak. Vse, kar bomo skupaj skuhali, bomo seveda tudi pojedli in poplaknili z dobro vinsko kapljico.

O tečaju: 

Kuharski tečaj Viva Italia je tečaj osnovne italijanske kuhinje, ki jo bomo začinili tudi s ščepcem zahtevnejšega gurmanstva. Popeljali vas bomo prek čudovitih in barvitih tradicionalnih italijanskih jedi, ki jih boste pripravljali skupaj z chefom Boštjanom Palčičem. Italijanska kuhinja se marsikomu na prvi pogled zdi precej enostavna, a se pod vrhnjim kupčkom parmezana skriva polna skleda preciznosti in skrivnostne tradicije. Da lahko na krožniku začutimo tisto pravo Italijo, se moramo zato spustiti kar precej globoko med vsa pravila in trike italijanskih specialitet.

Tečaj se načeloma izvaja v slovenščini, vendar se lahko glede na zahteve udeležencev izpelje tudi v angleškem jeziku. Priprava jedi bo nižje težavnosti, zato k tečaju vabimo tudi popolne začetnike. Minimalna udeležba na delavnicah Kuhaj kot chef je 4, maksimalna pa 12 oseb. Lahko se prijavite v skupini ali kot posamezniki – v obeh primerih je odlično vzdušje zagotovljeno! V ceno kuharske delavnice je vštet predpasnik, začetni prigrizek in vinska spremljava tekom ustvarjanja.

BUON APPETITO!


 

   (EN)

Learned skills:

  • getting acquainted with spices & herbs of Italian cuisine
  • discovering Italian gourmet tradition
  • secrets of creamy risotto
  • getting to know special cooking tricks that will make you look like a real chef!

Workshop Plan:

Upon arrival, you will be greeted by a delicious Italian snack and a glass of wine, which will encourage you to further explore the depths of Italian cuisine. After the welcome speech, we will take you on a journey, full of new culinary knowledge and fun. We will prepare several different specialties from light Panzerotti to delicious Focaccio. We will discover the basics of traditional Italian pasta and the secrets of cream risotto. Everything that we will be cooking together, we will of course also eat and rinse it with a sip of good wine.

About the course:

Cooking course Viva Italia is a course in essential Italian cuisine, which we will also spice up with a pinch of more demanding gourmet cuisine. We will take you through wonderful and colorful traditional Italian specialities, which you will be making with our renowned Chef Boštjan Palčič.

A first, Italian cuisine seems to many as quite simple, but we assure you that under the top layer of Parmesan, there hides a bowl full of precision and mysterious tradition. Therefore, if we want to feel the real Italy on our plate, we have to dive quite deep into all of the forgotten rules and tricks of Italian specialities.

The course is initially held in Slovenian but can be held in English if our guests require so. Contact us at info@gastrofuzija.si or 041 718 610 to let us know you would like to attend the course in English. Minimal turnout is 4 and maximum 10 people. You are dearly welcome to apply alone or in a group – in both cases we asure you will enjoy the time cooking with us. Price of the course includes apron, starter snack and wine supply all until the end.

BUON APPETITO!

Go to Top