Okusi mediterana

NA ZALOGI

Termini:

  • ponedeljek, 16. 6. 2025 (17.00 – 21.00)

Zahtevnost: ❤️ ❤️ 

Izvajalec tečaja: Boštjan Palčič

Kraj: Kulinarični center Gastrofuzija (Dolenjska cesta 242, Ljubljana Rudnik)

Pripravljali bomo:

  • Tradicionalni ribji brodet
  • Morsko ribo (orada) pečeno v soli
  • Pljukanci z mediteransko omako
  • Pečeno mediteransko polento
  • Hobotnico (sous-vide) v solati

V ceno kuharske delavnice je vštet predpasnik, začetni prigrizek in vinska spremljava tekom ustvarjanja.

Podari z darilnim bonom

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Opis

Osvojene spretnosti:

  • spoznavanje začimb in dišavnic
  • odkrivanje mediteranske kulinarike in njenih največjih skrivnosti
  • prepoznavanje sveže ribe, njeno pravilno čiščenje in prava gurmanska priprava, ki prekaša celo tisto iz najboljše restavracije

Program:

Ob prihodu vas bo pričakal okusen mediteranski prigrizek in kozarček vrhunskega vina. Po pozdravnem nagovoru vas bomo skozi teorijo in prakso popeljali na mediteransko popotovanje. Pripravljali bomo več različnih specialitet od osvežilne grške solate do hrustljavo pečene mediteranske polente. Spekli bomo čudovito morsko ribo in se naučili, kaj narediti z ostanki rib, ki so nam ostali od včerajšnjega piknika. Vse, kar bomo skupaj skuhali, bomo seveda tudi pojedli.

Lahko se prijavite v skupini ali kot posamezniki – v obeh primerih je odlično vzdušje zagotovljeno!

Minimalna udeležba na delavnicah je 4, maksimalna 14 oseb.

Dodatne informacije

ŽELENI TERMIN:

ponedeljek, 16. 6. 2025, sreda, 7. 5. 2025

Morda vam bo prav tako všeč…

Naslov

Pojdi na vrh