Umetnost priprave vrhunskih kosov mesa s chefom Majem

89,00

NA ZALOGI

Termin:

  • ponedeljek, 10. 11. 2025 (17.00 – 21.00) 
  • ponedeljek, 1. 12. 2025 (17.00 – 21.00) 

Izvajalec tečaja: Maj Novaković

Zahtevnost: ❤️ ❤️ ❤️

Kraj: Kulinarični center Gastrofuzija (Kajuhova ulica 32 R, 1000 Ljubljana, BTC cona)

Kaj bomo pripravljali:

  • Telečja jetrca

  • Krškopoljski tomahawk

  • Ribeye (slovenska govedina)

  • Cowboy steak (tomahawk, slovenska govedina)

  • Piščanec – opcijsko za tiste, ki želijo raziskati tudi lažje mesne tone.

V ceno kuharske delavnice je vštet predpasnik, začetni prigrizek in vrhunska vinska spremljava tekom ustvarjanja.

Podari z darilnim bonom

Opis

Če ste že osvojili osnove peke mesa in si želite znanje nadgraditi, vas čaka delavnica, kjer boste resnično vstopili v svet chefovske priprave mesa. Z vrhunskim chefom Majem Novakovićem boste raziskovali premium kose, napredne tehnike peke in trike, s katerimi meso vedno ostane mehko, sočno in polnega okusa.

V prijetnem in sproščenem okolju boste korak za korakom skozi praktično delo izpilili tisto, kar loči dobrega kuharja od mojstra mesa.

Osvojeno znanje & spretnosti:

  • prepoznavanje in izbira različnih kosov mesa
  • razumevanje zakonitosti počasne peke in počivanja mesa
  • uporaba tehnik in trikov za vrhunsko pripravo steakov
  • delo z različnimi vrstami mesa (govedina, teletina, svinjina, perutnina)
  • nadgradnja občutka za čas, temperaturo in teksturo peke mesa

Program:

Po kratkem uvodu in chefovem prigrizku boste zavihali rokave. Najprej se boste ogreli s pripravo telečjih jetrc, kjer sta hitrost in natančnost ključni za popolno teksturo.

Nato prihaja pravi izziv – krškopoljski tomahawk, kralj med kosi. Tu boste spoznali, kako pomembna sta potrpežljivost in nadzor temperature.

Sledil bo ribeye, odležan kos slovenske govedine, ki ga boste pripravljali v parih. Vrhunski chef Maj vam bo pokazal tudi pripravo cowboy steaka, kjer boste skupaj dosegli popolno aromo in postrežbo.

Za ljubitelje lažjih okusov bo na voljo piščanec, popolno pečen do zlate skorjice. K mesni izkušnji pa seveda sodi tudi domač kruh, ki zaokroži celoten večer.

Za vinsko spremljavo bo naš sommelier skrbno izbral prestižna mednarodno nagrajena vina iz Kleti Brda in Kleti de Baguer iz Goriških brd. Ob kulinaričnih mojstrovinah boste okušali:

  • klasične penine Virgo, ustvarjene po tradicionalni metodi,

  • A Plus, elegantno zvrst iz najboljših vinogradov,

  • De Baguer belo – harmonično, polno in mineralno,

  • De Baguer rdeče – žametno, z izrazitim karakterjem Brd.

 Vsako vino je izbrano tako, da dopolni karakter jedi in poudarilo njene arome. Več o kleti in prestižnih vinih si lahko ogledate na www.debaguer.si.

Tiste kreacije, ki vam jih ne bo uspelo zaužiti med delavnico, boste seveda lahko vzeli s seboj in z njimi razveselili svoje najbližje.

Lahko se prijavite v skupini ali kot posamezniki – v obeh primerih je odlično vzdušje zagotovljeno!

Minimalna udeležba na delavnicah je 4, maksimalna 14 oseb.

Dodatne informacije

ŽELENI TERMIN

ponedeljek, 10. 11. 2025, ponedeljek, 1. 12. 2025

Morda vam bo prav tako všeč…

Naslov

Pojdi na vrh