Vino in kulinarika

79,00

12 na zalogi

Termini / dates: sreda, 10. 11. in 8. 12. 2021

Ura / hour: 17.00 – 21.00

Izvajalec / course holder: Boštjan Palčič

Zahtevnost / difficulty:

Jezik / language:  /   (SLO / EN)

Kraj / place: Kulinarični center Gastrofuzija / Culinary centre Gastrofuzija (Dolenjska cesta 242, Ljubljana Rudnik)

Okušali in ustvarjali bomo:

  • Vrhunska vina: Krasno, Bagueri, De Baguer, A plus in Pikolit
  • Degustacija osmih vzorcev vin in penin
  • Pečen kozji sir z gobicami
  • Pečene kozice z ananasom na rožmarinovi vejici
  • Fokačo, nadevano s pršutom
  • Sadje & oreščke
  • Izvrstno sladico

ZA VSE KUHARSKE TEČAJE JE MOGOČE KORISTITI BON21

Podari z darilnim bonom

Opis

 (SLO)

Osvojene spretnosti:

  • spoznavanje vrhunskih in mednarodno nagrajenih slovenskih vin Kleti Brda
  • spoznavanje razlikovanja med različnimi vrstami vina
  • združevanje vina in hrane – domači prigrizki & posamezne vrste vina
  • razvijanje kulinarične kreativnosti

Program:

Ob prihodu vas bomo pozdravili z našim domačim prigrizkom in kozarčkom vina ter na kratko predstavili potek delavnice, nato pa bomo začeli! Skozi kulinarično delavnico bomo spoznavali naslednje vrste vrhunskih in mednarodno nagrajenih slovenskih vin: Krasno, Bagueri, De Baguer, A plus in Pikolit. Značilnosti in specifične okuse posameznih vinskih sort bomo nato kombinirali z različnimi gurmanskimi prigrizki in specialitetami. 

O tečaju:

Degustacija vin je izvrstna priložnost za pridobivanje obsežnega znanja o različnih vrstah vina. Ko pa to združimo še z vrhunsko kulinariko in seveda odlično družbo, dobimo popolno gurmansko doživetje, ki ga ne boste zlahka pozabili. Pridobljeno znanje s kulinarične delavnice boste lahko uporabili pri raznovrstnih priložnostih od rojstnodnevnih praznovanj pa do svečanih pogostitev.

Kako najbolje očarati goste, nas bo na kuharskem tečaju Vino in kulinarika učil priznani chef Boštjan Palčič, ki pravi, da bo program zabaven, strokovno-izobraževalen in poln kuharskih trikov. Popeljal nas bo v svet močnih okusov in mamljivih vonjav, ki se rade družijo s kozarcem kvalitetnega vina.

Tečaj se načeloma izvaja v slovenščini, vendar se lahko glede na zahteve udeležencev izpelje tudi v angleškem jeziku. Priprava jedi bo zmerne težavnosti, zato k tečaju vabimo tako popolne začetnike kot že nekoliko bolj spretne gurmanske navdušence.

Minimalna udeležba na delavnicah Kuhaj kot chef je 4, maksimalna pa 12 oseb. Lahko se prijavite v skupini ali kot posamezniki – v obeh primerih je odlično vzdušje zagotovljeno! V ceno kuharske delavnice je vštet predpasnik, začetni prigrizek in vinska spremljava tekom ustvarjanja.

Pridružite se nam na nepozabnem kulinaričnem doživetju!


 

  (EN)

FIRST-CLASS WINE & CUISINE

We will be tasting:

  • High quality wines: Krasno, Bagueri, De Baguer, A plus in Pikolit
  • Baked goat cheese with mushrooms
  • Roasted shrimp with pineapple on a sprig of rosemary
  • Focaccia, stuffed with prosciutto
  • Fruits & nuts
  • Dessert

Learned skills:

  • getting acquainted with internationally awarded Slovenian wines
  • ability to distinguish between different types of wine
  • Wine pairing – delicious snacks and particular types of wines
  • developing culinary creativity

Workshop Plan:

Upon arrival, we will greet you with our homemade snack & a glass of wine and briefly present the course of the workshop. Through the culinary workshop we will get to know the following types of internationally awarded Slovenian wines: Krasno, Bagueri, De Baguer, A plus in Pikolit. The characteristics and specific tastes of particular wine sorts will then be combined with various gourmet snacks and specialities. 

About the course:

Wine tasting is an excellent opportunity to gain extensive knowledge about different types of wine. When we combine this with top-quality cuisine, we get the perfect gourmet experience that you will not easily forget.

The course will be led by renowned chef Boštjan Palčič. He says the program is going to be fun, professionally educational and full of cooking tricks.

The course is initially held in Slovenian but can be held in English if our guests require so. Contact us at info@gastrofuzija.si or 041 718 610 to let us know you would like to attend the course in English. Minimal turnout is 4 and maximum 12 people. You are dearly welcome to apply alone or in a group – in both cases we asure you will enjoy the time cooking with us. Price of the course includes apron, starter snack and wine supply all until the end.

Welcome!

Go to Top