Zabava v predpasnikih

79,00

9 na zalogi

Termini / dates: sreda, 20. 10. in ponedeljek, 22. 11. 2021

Ura / hour: 17.00 – 21.00

Izvajalec / course holder: Boštjan Palčič

Zahtevnost / difficulty:

Jezik / language:  /   (SLO / EN)

Kraj / place: Kulinarični center Gastrofuzija / Culinary centre Gastrofuzija (Dolenjska cesta 242, Ljubljana Rudnik)

Pripravljali bomo:

  • Slastne domače paštetke in namazi od A do Ž
  • Tunin tatar na domačih ploščicah iz semen
  • Krompirjevi žepki z zeljem in slanino
  • Pečene kozice z ananasom na rožmarinovi vejici
  • Mini tortilje z govedino in Cheddar sirom
  • Pečen kozji sir z gobicami 

ZA VSE KUHARSKE TEČAJE JE MOGOČE KORISTITI BON21

Podari z darilnim bonom

Opis

 (SLO)

Osvojene spretnosti:

  • spoznavanje različnih tekstur, dišavnic, začimb in okusov ter njihovih raznolikih možnosti uporabe
  • splošno znanje o finger food prigrizkih
  • razvijanje kulinarične kreativnosti

Program:

Ob prihodu vas bomo pozdravili z našim domačim prigrizkom in kozarčkom vina ter na kratko predstavili potek delavnice. Sledilo bo kratko teoretično in nato praktično spoznavanje raznolikih sestavin, dišavnic, tekstur ipd., ki jih lahko vključimo v naše prigrizke. Ustvarjali bomo v manjših skupinah, naše kulinarično popotovanje pa nas bo popeljalo skozi različne države in kulture, vse od Španije, prek Dalmacije, pa nazaj do naše ljube Slovenije.

O tečaju:

Posebni gurmanski prigrizki so izjemno priljubljeni pri vseh vrstah priložnosti – od rojstnodnevnih praznovanj pa do svečanih pogostitev. Na kuharskem tečaju “Zabava v predpasnikih” se bomo učili pripravljati predvsem t. i. “finger food” – prigrizke, ki si jih lahko postrežemo kar z rokami! Popeljali vas bomo v svet močnih okusov in mamljivih vonjav, ki pa jih dosežemo hitro in enostavno. Prigrizki so zares odlična rešitev za posebne priložnosti, ob katerih želimo v kratkem času pripraviti čim več lepo dekoriranih dobrot in se pred gosti prikazati v luči “pravega chefa”. Z njimi obložena miza je vedno barvita in prepriča še tiste najbolj izbirčne jedce.

Kako najbolje očarati goste, nas bo na kuharskem tečaju Zabava v predpasnikih učil priznani chef Boštjan Palčič, ki pravi, da bo program zabaven, strokovno-izobraževalen in poln kuharskih trikov! Pridružite se nam na nepozabnem kulinaričnem doživetju, kjer se bomo naučili, kako iz vsakdanjih sestavin pripraviti zares kreativne prigrizke. Po kuharskem tečaju pri Kuhaj kot chef lahko mirne vesti pozabite na dolgočasne mesne narezke in v vaše zabave vnesete novo svežino in barvitost! 

Tečaj se načeloma izvaja v slovenščini, vendar se lahko glede na zahteve udeležencev izpelje tudi v angleškem jeziku. Priprava jedi bo srednje težavnosti, zato k tečaju vabimo tako popolne začetnike kot že nekoliko bolj spretne gurmanske navdušence.

Minimalna udeležba na delavnicah Kuhaj kot chef je 4, maksimalna pa 12 oseb. Lahko se prijavite v skupini ali kot posamezniki – v obeh primerih je odlično vzdušje zagotovljeno! V ceno kuharske delavnice je vštet predpasnik, začetni prigrizek in vinska spremljava tekom ustvarjanja.

Dobrodošli!


 

  (EN)

PARTY IN APRONS

We will be creating:

  • Delicious homemade pates and spreads from A to Z
  • Tuna tartare on homemade seed plates
  • Potato pockets with cabbage and bacon
  • Roasted shrimp with pineapple on a sprig of rosemary
  • Mini tortillas with beef and Cheddar cheese
  • Baked goat cheese with mushrooms

Learned skills:

  • getting acquainted with different textures, spices, herbs & other ingredients and their various possibilities of use,
  • general knowledge about finger food snacks
  • developing culinary creativity

Workshop Plan:

Upon arrival, we will greet you with our homemade snack & a glass of wine and briefly present the course of the workshop. This will be followed by a brief introduction about various ingredients, spices, textures, etc., which can be included in finger food. Then we are ready to kick off with our culinary party! You will be devided into smaller groups and we will take you on a gourmet journey through different countries and cultures, from Spain, through Dalmatia, and back to our beloved Slovenia.

About the course:

Special gourmet snacks are extremely popular on any special occasion – let it be a birthday party at home or a gala banquet. In this culinary course, we will devote our attention primarily on finger food. We will take you to the world of vivid tastes and enticing fragrance, that can be achieved very fast and easily. Snacks are a really great solution for special occasions when you want to prepare as many snacks as possible in a short period of time and make sure that you charm even the most demanding guests. You will learn more about that “guests-charm magic” in our Finger food cooking course, held by renowned chef Boštjan Palčič. He ensures that the course will be fun, professionally-educational and full of cool cooking tricks!

Join us on an unforgettable culinary experience, where we will learn how to prepare truly creative snacks from simple, everyday ingredients. After a cooking course at “Kuhaj as a chef”, you can forget about boring canapes and bring new freshness and colourfulness to your parties!

The course is initially held in Slovenian but can be held in English if our guests require so. Contact us at info@gastrofuzija.si or 041 718 610 to let us know you would like to attend the course in English. Minimal turnout is 4 and maximum 12 people. You are dearly welcome to apply alone or in a group – in both cases we asure you will enjoy the time cooking with us. Price of the course includes apron, starter snack and wine supply all until the end.

Welcome!

Go to Top