Božično-novoletna pravljica

95,00

16 na zalogi

Termin / date: sreda, 24. 11. 2021

Ura / hour: 17.00 – 21.00

Izvajalec / course holder: Boštjan Palčič

Zahtevnost / difficulty:

Jezik / language:  /   (SLO / EN)

Kraj / place: Kulinarični center Gastrofuzija / Culinary centre Gastrofuzija (Dolenjska cesta 242, Ljubljana Rudnik)

Pripravljali bomo:

  • Orehovo potico
  • Beef Wellington
  • “zero waste” sladico Angleški kruhov puding

ZA VSE KUHARSKE TEČAJE JE MOGOČE KORISTITI BON21

Podari z darilnim bonom

Opis

 (SLO)

Osvojene spretnosti:

  • spoznavanje klasičnih božičnih specialitet
  • razkrivanje trikov in pasti pri pripravi orehove potice
  • učenje priprave tehnično zahtevnejšega Beef Wellingtona bod budnim očesom priznanega chefa Boštjana Palčiča
  • razvijanje kulinarične kreativnosti

Program:

Ob prihodu vas bomo pozdravili z našim domačim prigrizkom in kozarčkom vina ter na kratko predstavili potek delavnice, nato pa bomo začeli! Skozi kulinarično delavnico bomo spoznali 3 božične klasike: orehovo potico, Beef Wellington in “zero waste” sladico Angleški kruhov puding. Vse nakuhane dobrote boste ob koncu delavnice lahko vzeli s seboj domov in se z njimi pohvalili še pred celotnim domačim občinstvom.

O tečaju:

Namen kuharskega tečaja Božično-novoletna pravljica je, da se skupaj pripravimo na bližajočo se božično večerjo. Je torej odlična priložnost za tiste, ki ste si od vedno želeli pripraviti pravo praznično obloženo mizo, pa niste našli časa ali poguma za takšen kulinarični podvig. Božične specialitete so namreč znane po nekoliko višji težavnosti, višjem časovnem vložku, zahtevajo pa tudi sestavine prve kakovosti. Kulinarična delavnica je zato odličen način, da osvojite pripravo božičnih klasik v prvem poskusu in brezskrbno ustvarjate pod budnim očesom našega chefa Boštjana Palčiča. Ko bo prišel pravi božični večer boste tako stoodstotno pripravljeni na to, da zasijete pod kuhinjskimi žarometi. 

Tečaj se načeloma izvaja v slovenščini, vendar se lahko glede na zahteve udeležencev izpelje tudi v angleškem jeziku. Priprava jedi bo zmerne težavnosti, zato k tečaju vabimo tako popolne začetnike kot že nekoliko bolj spretne gurmanske navdušence.

Minimalna udeležba na delavnici je 7, maksimalna pa 16 oseb. Lahko se prijavite v skupini ali kot posamezniki – v obeh primerih je odlično vzdušje zagotovljeno! V ceno kuharske delavnice je vštet predpasnik, začetni prigrizek in vinska spremljava tekom ustvarjanja.

Pridružite se nam na nepozabnem kulinaričnem doživetju!


 

  (EN)

CHRISTMAS FAIRYTALE

We will be creating:

  • Walnut “potica”
  • Beef Wellington
  • Zero waste dessert: English bread pudding

Learned skills:

  • getting acquainted with classic Christmas specialties
  • revealing tricks and pitfalls in the preparation of walnut “potica”
  • learning to prepare the technically more demanding Beef Wellington under the watchful eye of renowned chef Boštjan Palčič
  • developing culinary creativity

Workshop Plan:

Upon arrival, we will greet you with our homemade snack and glass of wine and briefly present the course of the workshop. Through the culinary workshop we will get to know 3 Christmas classics: walnut potica, Beef Wellington and “zero waste” dessert: English bread pudding. At the end of the workshop, you will take all the prepared specialities with you so you could brag about them to all of your friends and family.

About the course:

The purpose of this Cooking course is to prepare for the upcoming Christmas dinner together. So it is a great opportunity for those who have always wanted to prepare a proper Christmas table, but did not find the time or courage for such a big culinary project. Namely, Christmas specialties are known for their slightly higher difficulty, higher time input, and they also require first-quality ingredients.

The culinary workshop is therefore a great way to win the preparation of Christmas classics in the first attempt and to create them carefree, under the watchful eye of our chef Boštjan Palčič. So when the Christmas Eve comes, you will be 100 % ready to shine under the kitchen spotlights!

The course is initially held in Slovenian but can be held in English if our guests require so. Contact us at info@gastrofuzija.si or 041 718 610 to let us know you would like to attend the course in English. Minimal turnout is 7 and maximum 16 people. You are dearly welcome to apply alone or in a group – in both cases we asure you will enjoy the time cooking with us. Price of the course includes apron, starter snack and wine supply all until the end.

Welcome!

Go to Top